Foto tatt av Ola Rønne ved et Pilegrimsarrangement i Akershus av fra venstre Tron Bamrud, Hans Andreas og Vibeke og smaken av PilgrimsØl.
Pilgrimmer på vei mot Nidaros.  Maleri av Edmund Ree, henger på Glomdalsmuseet og i familie med Vibeke.
Foto tatt av Ola Rønne ved et Pilegrimsarrangement i Akershus
av Vibeke.

vår QR kode
Scan gjerne
.
Om oss
Hans Andreas Limi i Telemarksbunad og Vibeke Limi i Aaenbunad fra Tynset foran Stortinget på nasjonaldagen - 17 Mai.
Forskjellig musikk hver side - Enjoy!
Vi er et ektepar med gudstro og er spesielt opptatt av tradisjonshåndverk, og det særegne ved seter -miljøet her oppe, som bør tas vare på.  Men dessverre, er det et fåtall som setrer.




























Pilegrimsleden setter et særpreg på dette miljøet. Dette strekket er blant den best bevarte delen av leden, men dessverre med få og rimelige overnattings muligheter.  Vingelen er på verdens kulturarvliste og bør besøkes.
Vibeke Limi er vertinnen. Vibekes familie har feriert på Tynset siden begynnelsen av 1900 tallet, med oldefar Nils Ree (lærerektepar), -som den første, med sine kone Amalie og 7 barn. De reiste med tog helt fra Jeløy i Østfold. Vibekes farmor, (farfar) tante og far ferierte her fra 1936 da hytten TOKEN sto ferdig og selv har hun vært her hver eneste sommer, siden 1960. Våre barn fra 1987. Barnebarn fra 2017.

Etterfølgere av og i familien, besitter i dag 11 hytter og de yngste kjenner 5 og 6 ‘meninger.
Vibeke har tidligere jobbet med kultur, teater, museer, frivillighet, pilegrimsleden og kulturminnevern gjennom politisk ledelse – med personlig og betydelig interesse for feltet.
Hun er ellers svært opptatt av sunn og ekte mat og tar generelt avstand fra ultraprosessert mat.

Han Andreas Limi sitter på Stortinget og er politiker. Men tilbringer mye av året og særlig sommeren her oppe, i tur- og snekkerbukse,
Vi rev Nygård som sto på Kvikne høsten 1999. Vi trengte først rivetillatelse og så byggetillatelse til å sette opp denne hytten, fordi den i omkrets og høyde, ruver mer enn andre hytter og setre i dette området. For her skulle det ikke bygges noe nytt nei!  Huset måtte være gammelt og alt måtte være i tradisjonell forstand, slik Vibeke elsker.
Selvgjort er velgjort. Utover et fantastisk tømre- snekkerteam fra Alvdal, som laftet opp igjen tømmerkassen og la nye gulvsperrer og tak, har Hans Andreas og Vibeke ved hjelp av sønnene gjort det aller meste selv.  Selv de gamle vinduene i malmet furu, ble restaurert. Faren til Vibeke rammet inn vinduer og har gjort mye finsnekker arbeid inne, utover at mange i familien bidro med dugnadsarbeid sommeren 2000.

70% er resirkulert;
Alt vi har er gjenbruk og alle gjenstander har en historie. Noe kjøpt på auksjon, mye er arvet, noe på loppemarkeder.

Gården ble nedlagt i 1977 og sto tom - til stort forfall, frem til vi kjøpte huset. Vi rev kun annen etasje og flyttet den delen. Resten ble solgt, til hyttetømmer.
Taket var opprinnelig bare taksperrer med takplater og ikke de tradisjonelle åsene, som kan bære langt mer tyngde og har never og torv på taket.
Vi har tjærebredd hytta, slik man gjorde i gammel tid, men den står (dessverre) på støpt mur, for å sørge for stabilitet. En bygning beveger seg som kjent på gråsteinsmur, men som allikevel hadde vært riktigere. 

VI HAR UTEDO!

Vi opprettholder gamle tradisjoner ved å høste, tørke og lage mat på gammelmåten. Vi har urtebed i trekasser. (pga. harene) Vi plukker, fermenterer og tørker mye og lager teer, vi dyrker litt mandelpotet og gulerøtter. Vi plukker urter i plenen og på vangen til salaten, men gror også plukksalat. Drivhus står på ønskelisten. Vi fermenterer noe grønnsaker, som kål.

Vi kjøper tidvis nysilt melk, rett fra setra og lager ost eller drikker den. En opplevelse og en smak som gleder. Vi kjøper også egg rett fra gården. Ustemplede egg i alle størrelser.
Et lite sortiment kan kjøpes for en billig penge - egg, honning, Pilegrims-te og pilegrims-salt med kvann og nesle, tørkede einerbær, samt rabarbraprodukter, selvbetjent hele sommeren. Vi har også små beger med nesle-paste (i fryseren), til en liter suppe. Alt er lokalt. Det kan også tilrettelegges for et ferdig varmt måltid, etter avtale.
Choose language